Surdeg, steg 1

24 mars 2010 at 21:38 1 kommentar

Här ska det bli surdeg. Det ska lyckas. Jag gör allt ”by the book”. Så inspirerad av bloggen Pain de Martin. Till jul fick jag boken Surdegsbröd, jag åt supergott surdegsbröd på Gotland, från Rute Stenugnsbageri. Man blir beroende.

Snart snart skall det bakas surdegsbröd i detta huset. Om det inte på vägen blir en kylskåpsrengöring som hos kära T där burken exploderade i kylskåpet och precis varenda en grej måste skuras, vart litet skrymsle i kylskåpet skrubbades med tops… inget ont som inte har något gott med sig – kanske jag ställer den pysande burken på golvet i groventren för där behövs sannerligen ”städincitament”.

Annonser

Entry filed under: baka.

Socis Droppar från rymden

1 kommentar Add your own

  • 1. Birgitta  |  26 mars 2010 kl. 11:38

    Ah, du har oxå hittat pain de martin! jag var helt exalterad av hans bröd o recept för ett par år sedan.
    bakade hej vilt…men nu har två av tre ungar flygit ut och ja…det här med bakande har jag satt i en lopp-påse för tillfället…jag har följt hans blogg nästan ända från början och jooo man blir sååå sugen på att baka! Lycka till!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Jag är Mari, mamma, dotter, syster, vän, scrappare, rädd för hundar och svag för choklad. Jobbar med Paf Open i dreamteamet och är en stolt del av April Kommunikation Bloggar för att dela med mig av det som är vackert, skoj, pyssligt, scrappigt, klokt och inspirerande - välkommen!

Mest lästa inlägg

Senaste inläggen

Mest klickade

  • Inget

%d bloggare gillar detta: